09/02/2023

Jambi Daily

Media Online Publik Aksara Propinsi Jambi

Nederlandse choreograaf Arno Schuitemaker betovert het publiek met “If You Could See Me Now”

2 min read

Dok. Erasmus Huis

JAMBIDAILY – De Nederlandse hedendaagse choreograaf Arno Schuitemaker presenteerde afgelopen augustus de dansvoorstelling ‘If You Could See Me Now’ in Indonesië. Hij creëerde de choreografie tegen de achtergrond van een snel veranderende realiteit.

De bewegingen van de drie performers lijken terloops en veranderen een relaxte clubdans in een betoverende golfbeweging. In zijn choreografie stelt Arno Schuitemaker de vraag ‘hoe ga je om met dingen als ze een andere wending nemen?’

Hoe kunnen we onze focus verleggen en opnieuw afstemmen? Van extase tot onrust, “If You Could See Me Now” creëert iets nieuws: bevrijding.

Arno Schuitemaker is een van de spannendste kunstenaars van zijn generatie in Nederland. Hij focust sterk op de op perceptie gebaseerde relatie tussen publiek en performers. Zijn meeslepende optredens zijn gepresenteerd op gerenommeerde podia en hedendaagse podiumkunstenfestivals in meer dan 25 landen.

“We hebben er een tijdje op gewacht vanwege de pandemie, maar we zijn verheugd om in Indonesië te zijn. Het is een grote eer om hier en vooral in het Erasmus Huis mijn voorstelling If You Could See Me Now te presenteren. Met deze voorstelling hebben we sinds eind 2017 door heel Europa gereisd en ik kijk er naar uit om mijn werk voor het eerst met het Indonesische publiek te delen”, aldus Arno Schuitemaker.

In Indonesië beleeft de dans zijn debuut in het Erasmus Huis Jakarta op 16 augustus 2022. Na Jakarta reist het dansgezelschap voor hun volgende optredens in Jambi op 19 augustus 2022 en Makassar op 23 augustus 2022.

Erasmus Huis-directeur Yolande Melsert sprak haar opwinding uit bij de presentatie van If You Could See Me Now aan het Indonesische publiek: “Arno Schuitemaker stond met zijn mooie en zeer specifieke dansvocabulaire al een tijdje op mijn lijstje. Ik ben zo blij dat we eindelijk zijn prachtige choreografie en prachtige dansers aan het Indonesische publiek kunnen presenteren!”

BACA JUGA:  Teater Tonggak Hadirkan Pergelaran Seni Ajak Masyarakat Tertib Prokes Covid-19

Click on this link: In English

 

Powered By
Google Translate

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Nederlandse choreograaf Arno Schuitemaker betovert het publiek met “If You Could See Me Now”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
Enter Captcha Here :